poniedziałek, 15 lutego 2021

ORIENTALNE JEDZONKO

 Uwielbiam mrożonki! Są w każdym sklepie, ceny do przyjęcia, żywieniowcy polecają, bo zachowują witaminy, przygotowanie jedzenia to kwadrans przy dobrej organizacji. Mam żelany zapas mrożonych zup i jarzyn, sukcesywnie odnawiany.

mieszanka chińska - u mnie 750 g Home czyli stokrotkowa

tofu wędzone 180 g

przyprawa tajska lekko pikantna

sól

olej do smażenia

makaron ryżowy - obcjonalnie

Tofu kroję w paski, obficie posypuję przyprawą i solą. Na dużej patelni mocno rozgrzewam olej, smażę mrożone jarzyny, a kiedy zupełnie odparują dodaję tofu i jeszcze chwilę smażę. Jeżeli chcemy mieć danie bardziej kaloryczne, dodajemy makaron ryżowy przygotowany wg przepisu. Ja wolę jedzonko fit 😉



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz