niedziela, 3 września 2023

Krem do tortu i nie tylko

 Krem podstawowy + brzoskwinie 


200 ml śmietanki 30 - 36 %

fix do bitej śmietany

1 serek mascarpone mały

3 łyżki cukru pudru, ew więcej, do smaku

1 puszka brzoskwiń

1 cytryna


Śmietankę i serek schłodzić w lodówce lub na szybko w zamrażarce, byle nie zamrozić!!!

Ubijać śmietankę wolno w sporym naczyniu, jak będzie puszysta, dodać po łyżce puder, potem fix i serek, też po łyżce.

Brzoskwinie wcześniej odsączyć na sicie, posiekać drobno, odsączyć jeszcze raz i wymieszać delikatnie łyżką z kremem, żeby się nie zważył.

Do syropu dodać sok z cytryny, nasączyć biszkopt lub biszkopty na sztuki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz